Yleiset kuvausehdot

Kuvaussopimus

Jokaisesta kuvauksesta tehdään erillinen kuvaussopimus, jossa sovitaan mm. kuvauspaikasta ja -ajasta, kuvauksen hinnasta ja maksuehdoista, toimitettavien kuvien määrästä sekä toimitusajasta.

Valokuvien toimitus

Valokuvat toimitetaan tilaajalle digikuvina salasanasuojatun pilvipalvelun kautta. Toimitettavien kuvien määrä sovitaan kuvaussopimuksessa.

Tilaaja saa koevedokset viikon sisällä kuvauksesta nettigalleriaan nähtäväksi ja valittavaksi. Koevedoksista tilaaja voi valita kuvaussopimuksessa sovitun määrän kuvia editoitavaksi. Valokuvaaja käsittele kuvat oman tyylinsä ja asiakkaan toiveiden mukaan.

Valmiit editoidut kuvat toimitetaan tilaajalle 1 viikon kuluessa nettigallerian kautta digitaalisina tiedostoina kuvien käyttötarkoituksen mukaisessa formaatissa ja resoluutiossa.

Valokuvien säilyttäminen

Valokuvat ovat nähtävissä, ladattavissa ja jaettavissa salasanasuojatússa nettigalleriassa kolmen kuukauden ajan. Kuvaaja säilyttää kuvia 6 kuukautta kaksinkertaisesti varmuuskopioituna, mutta pääasiallinen säilytysvastuu on asiakkaalla.

Maksuehdot

Kuvat laskutetaan kun valmiit kuvat on laitettu saataville nettigalleriaan. Maksuaika on 14 päivää.

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet

Tilaajalla on oikeus tulostaa valmiista ja käsitellyistä kuvista paperitulosteita sekä julkaista kuvia omilla tai muiden ylläpitämillä verkkosivuilla henkilökohtaista ja ammatillista käyttöä varten.

Tilaaja ei saa luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle kaupalliseen käyttöön ilman valokuvaajan lupaa.

Valokuvaajalla on omistusoikeus kuviin ja kuvien tekijänoikeus jää valokuvaajalle. Valokuvaajalla on oikeus tulostaa kuvista paperitulosteita, julkaista kuvia omilla tai muiden ylläpitämillä verkkosivuilla, osallistua kuvilla näyttelyihin ja kilpailuihin sekä käyttää kuvia valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissaan. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa.

Valokuvaaja ei saa luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle kaupalliseen käyttöön ilman tilaajan lupaa.

Valokuvaajan ja tilaajan vastuut

Valokuvaaja vastaa vain siitä, että hänellä on tekijänoikeuslain mukaiset oikeudet valokuvaan ja oikeus luovuttaa niitä asiakkaalle. Muilta osin kuvan käyttöön tarvittavista luvista vastaa tilaaja.

Valokuvaaja ei ole hankkinut kuvattavilta lupia tai suostumuksia kuvan käyttöön. Mikäli tilaaja käyttää kuvaa sellaisessa yhteydessä, jossa kuvattavien tai kuvan kohteiden oikeudenomistajien suostumus on tarpeen, vastaa tilaaja itse tällaisten suostumusten hankkimisesta.

Tutustu tietosuojailmoitukseen tästä

Usein kysyt kysymykset

Kuvaatko myös yksityisasiakkaille?

Kyllä. Kuvaan muotokuvia, ylioppilaskuvia, rippikuvia, lemmikkieläimiä ja ikuistan juhlia. Pyydä rohkeasti tarjous.

Saako sinulta myös paperikuvia?

Saa. Voin toimittaa erikseen sovittaessa paperikuvia, kiitoskortteja tai muita kuvatuotteita kuten tauluja.

Kuvien toimituksen myötä saat kuviin käyttöoikeuden, eli voit myös itse teettää kuvista kuvatuotteita omaan yksityiseen käyttöösi.

Voinko jakaa kuvia somessa?

Kyllä. Voit vapaasti jakaa kuvia sosiaalisessa mediassa. Mainitse kuitenkin kuvan yhteydessä kuvaajan nimi, kuva: ©Pasi Oksman 2020.
Instagramissa voit tägätä minut @pasioksmanphotography

Muistathan, että kuvien rajaaminen, sävyttäminen tai muu muokkaus loukkaa tekijänoikeuksia, eikä näin ollen ole sallittua. Pyydä muokkaukset kuviin suoraan kuvaajalta.

Voinko saada kaikki alkuperäiset kuvat itselleni?

Alkuperäiset RAW-kuvat eivät ole valmiita kuvia. Kaikki kuvat menevät oman työnkulkuni kautta ja asiakkaat saavat vain editoituja kuvatiedostoja. Alunperin sovitun kuvamäärän lisäksi voit kyllä ostaa lisää editoituja kuvia.